Usein kysytyt kysymykset

Miten nämä valmennukset poikkeaa muista neuvotteluvalmennuksista?

Taktinen neuvottelu®  on menetelmä haastavien vuorovaikutustilanteiden hallintaan. Jokainen tulkitsee haastavan vuorovaikutustilanteen oman subjektiivisen kokemuksensa kautta.  Myyjälle haastava kohtaaminen voi tarkoittaa sitä, että asiakas ei osta, esimiehelle sitä, että alainen käyttäytyy ongelmallisesti ja asiantuntijalle sitä, että hänen ammattitaitoonsa ei luoteta. Valmennuksemme fokus on neuvottelutaitojen lisäksi myös siinä, kuinka hallitsemme itsemme, tilanteen ja toisen osapuolen haastavassa kohtaamisessa.

Kenelle valmennukset sopivat?

Valmennukset sopivat kaikille, jotka kohtaavat haastavia vuorovaikutustilanteita, haluavat oppia neuvottelemaan paremmin tai syventämän vuorovaikutustaitojaan. Valmennukset antavat konkreettisia työkaluja niin myyjille, neuvottelijoille, esimiehille, asiakaspalvelijoille kuin asiantuntijoillekin, mutta yhtä hyvin valmennuksen opit sopivat arjen tavallisiin vuorovaikutustilanteisiin.

Miten pitkiä valmennukset ovat?

Yritysvalmennus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen ja tavoitteiden mukaan. Suosituimmat valmennuksemme ovat puolen päivän (3 h) ja kokopäivän (6 h) valmennuksia, mutta useammalle päivälle jaetut pidemmät valmennuksetkin ovat monelle asiakkaalle hyvä vaihtoehto. Valmennuksen sisältö ja painotukset sovitetaan aina asiakkaan tarpeeseen, joten valmennuksen pituus on myös helposti muokattavissa.

Mikä on oikea valmennus minulle?

Taktinen neuvottelu® -menetelmän voi oppia verkkokurssin tai yksilö- ja yritysvalmennuksien kautta.

Verkkokurssi on hyvä valinta silloin kun haluat tutustua kattavaan materiaaliin rauhassa. Verkkokurssi kestää 6 viikkoa ja verkkokurssin materiaali on sinun käytössäsi 100 päivää ostohetkestä, näin ollen sinulla on runsaasti aikaa suorittaa valmennus.

Yritysvalmennukset ovat oikea ratkaisu silloin, kun yrityksen koko henkilökuntaa tai yksittäistä tiimiä halutaan kehittää huomioimaan samaa toimintamallia. Yritysvalmennukset voidaan toteuttaa monella eri tavalla, lyhyinä luentoina, eri pituisina valmennuksina tai hybridimallina, missä yhdistetään workshop -tyyliset valmennukset ja työntekijöille jaettavat verkkovalmennukset.

Millaisia valmennukset ovat?

Lyhyemmät puolenpäivän valmennukset ovat yleensä luentopainotteisia workshop -valmennuksia. Pidemmissä kokonaisuuksissa päästään myös harjoittelemaan enemmän, jolloin osallistujat vievät osaamisensa vielä pidemmälle.

Valmennuksen painotus ja rakenne suunnitellaan ja päätetään aina yhdessä asiakkaan kanssa, jotta sisältö varmasti vastaa yrityksen tarpeita.

Mikä on sopiva ryhmäkoko?

Ryhmäkoolla ei ole suurta väliä, varsinkin jos on kyse luentotyyppisestä valmennuksesta. Valmennus voidaan yhtä hyvin pitää kahdelle kuin kahdelle sadalle henkilölle. Mutta kun osaamista halutaan syventää käytännön harjoittelulla, on ryhmän koko yleensä hyvä pitää alle 30 henkilössä, jolloin valmennus on mahdollista viedä mahdollisimman henkilökohtaiselle tasolle.